Selecteer een pagina

Benutten gamecapaciteit Millenials

Frans Koemans

De jongste generatie heeft bij het behalen van hun middelbare schooldiploma al evenveel uren game- als schoolervaring. Zij hebben de 10.000 uur grens al doorbroken en veel skills ontwikkeld. Gamen is een onderdeel van hun leven en zij kennen de principes van progress bars, levels en missies door en door.

Millenials hebben bepaalde verwachtingen

Volgens recent onderzoek verwacht 82% van de millenials elk jaar een promotie of loonsverhoging. Millennials, ook wel generatie Y genoemd, is de generatie die tussen 1981 en 2000 werd geboren. Zij zijn opgegroeid met letterlijk alles binnen handbereik en zijn gewend aan instant feedback. Denk hierbij onder andere aan mobiel internet, maar ook aan het spelen van games en de snelle de feedback in games. Er is continu een scorebord, waar men altijd kan zien waar ze staan en weten of ze aan het winnen of verliezen zijn, of naar een volgende level gaan.

Daadwerkelijk benutten van de snelgroeiende gamecapaciteit op de werkvloer

Het is dan ook geen verrassing dat deze young professionals zoeken naar frequente feedback, een soort van scorebord van hun voortgang en een routekaart voor waar ze naartoe op weg zijn.

Voor organisaties is het de uitdaging om deze snelgroeiende gamecapaciteit daadwerkelijk te benutten op de (dagelijkse) werkvloer, maar ook om de eigenschappen van games te incorporeren in hun ontwikkeling en werkzaamheden. Alleen op deze manier worden de opgedane game skills volledig benut en zijn ze niet teleurgesteld in de organisatie. Het publiekelijk toegankelijk maken van hun scorebord of Wall of Achievements behoort hierbij tot de mogelijkheden.

Deze generatie is minder geneigd het politieke spel te spelen met het (hoger) management om een promotie te krijgen. Ze hebben respect voor transparantie en authenticiteit. Het publiekelijk weergeven van de voortgang geeft hen de mogelijkheid om te begrijpen waarom ze wel of niet een bepaalde beloning als promotie of loonsverhoging ontvangen.