Selecteer een pagina

Wereld van Verandering

De game Wereld van Verandering is een real time game met een looptijd van 9 tot 12 maanden die zich afspeelt op de werkvloer. In deze game voeren de deelnemers de missies die vrijkomen gedurende de game on-the-job uit om zo kennis en vaardigheden van verandermanagement op te doen en toe te passen voor het begeleiden en uitvoeren van verandertrajecten

Wall of Achievements

Online staat voor iedere deelnemer zijn/haar Wall of Achievements, waar de behaalde achievements staan. De deelnemers en hun leidinggevende kunnen elkaars Wall of Achievements en daarmee elkaars voortgang bekijken.

Missions

Binnen de 9 onderdelen van de Game zijn er steeds drie missies. 7 Onderdelen komen voort vanuit Change Acceleration Proces (CAP). Deze methodiek richt zich op de acceptatiekant van verander- en implementatietrajecten. Daarnaast zijn er nog de onderdelen individuele coachingsvraag en de groepsvraag.

Experience Points

Met het afronden van iedere missie worden punten verdient die de deelnemers naar eigen inzicht kunnen inzetten voor additionele trainingen en coachingssessies. Hiermee kunnen zij hun inzet in de Game en op de werkvloer versterken.

Game Goal

Met het doorlopen en succesvol afronden van de game Wereld van Verandering behaald men de titel Master of Change.
Een Master of Change kan optimaal acteren in een verander- en implementatietraject, beheerst Change Acceleration Proces (CAP) en heeft de 27 missions succesvol doorlopen.

Black Belts gemeente Den Haag zaten in de Game

De Black Belts Lean van de gemeente Den Haag zijn regelmatig betrokken bij veranderingen in de organisatie. Een verandering doorvoeren is meer dan alleen iets op papier zetten of een goed verhaal vertellen. De effectiviteit van de verandering is namelijk afhankelijk van acceptatie van de geboden oplossing.

De Black Belts Lean hebben de game Wereld van Verandering doorlopen om on-the-job de kennis en vaardigheden van verandermanagement op te doen en toe te passen voor het begeleiden en uitvoeren van verandertrajecten. Vanaf de kick-off op 4 juni 2013 en aansluitend de training CAP hebben de deelnemers, missies doorlopen, achievements behaald, punten verdient en deze ingewisseld voor extra training en coaching.

Master of Change

Ilka van Hoogstraeten-Baranyó, heeft op vrijdag 28 maart 2014 als eerste deelnemer de eerste Structured Game Wereld van Verandering – looptijd van 4 juni 2013 tot 31 maart 2014 – afgerond.

Met het afronden van deze game heeft zij de titel Master of Change behaald, een ere vermelding in de Structured gaming geschiedenis en eeuwige roem bij de Dutch Authentics.

Locked & unlocked

Iedere opvolgende missies binnen een onderdeel wordt unlocked als de vorige is afgerond en de achievement is behaald. Sommige missies komen echter pas vrij als alle deelnemers de vorige missie binnen dat onderdeel hebben afgerond.